Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και τον Βελονισμό;
manager2024-04-16T15:26:08+03:00Ο απώτερος στόχος της ΠΚΙ είναι να εξισορροπήσει το Γιν και το Γιανγκ, ενισχύοντας τη φυσική ροή του Τσι στο σώμα.
Το Γιν και Γιανγκ είναι μια θεωρία της αρχαίας κινέζικης φιλοσοφίας, που περιγράφει πώς φαινομενικά αντίθετες ή αντιφατικές δυνάμεις μπορούν να αλληλοσυνδεθούν και να συμπληρωθούν, ενδυναμώνοντας την αρμονία και την ισορροπία.
Το Γιν αντιπροσωπεύει την παθητική, θηλυκή και σκοτεινή πλευρά, ενώ το Γιανγκ αντιπροσωπεύει την ενεργή, αρσενική και φωτεινή πλευρά. Ωστόσο, δεν είναι στατικά. Αντιθέτως, αλλάζουν συνεχώς και βρίσκονται σε κατάσταση ροής. Για παράδειγμα, η νύχτα (Γιν) γίνεται μέρα (Γιανγκ) και ο χειμώνας (Γιν) γίνεται καλοκαίρι (Γιανγκ). Αυτή η θεωρία χρησιμοποιείται για να περιγράψει διάφορα φαινόμενα στη φύση και το ανθρώπινο σώμα, καθώς και φιλοσοφικές και κοινωνικές έννοιες.
Το Τσι είναι μια ζωτική ενέργεια ή δύναμη ζωής που ρέει μέσα στο σώμα, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Θεωρείται απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας και της συνολικής ευεξίας. Το Τσι ρέει μέσω καναλιών στο σώμα, που είναι γνωστά ως μεσημβρινοί, και όταν η ροή του Τσι διακόπτεται ή εμποδίζεται, μπορεί να οδηγήσει σε απλή αρρώστια ή βαριά ασθένεια. Πρακτικές όπως ο βελονισμός, το Τσιγκόνγκ και το Τάι Τσι θεωρείται ότι βοηθούν στην ισορροπία και την ενίσχυση της ροής του Τσι στο σώμα.
Ο βελονισμός είναι μια παραδοσιακή κινέζικη ιατρική πρακτική, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση λεπτών βελόνων σε συγκεκριμένα.
σημεία του σώματος, γνωστά ως σημεία βελονισμού, για την αποκατάσταση της ισορροπίας του Τσι και την ενίσχυση της θεραπείας. Βασίζεται στην ιδέα ότι η ενέργεια του σώματος ρέει κατά μήκος συγκεκριμένων μεσημβρινών ή «δρόμων» και η εισαγωγή βελόνων σε ορισμένα σημεία μπορεί να αυξήσει τη ροή του Τσι και να αποκαταστήσει την ισορροπία.